ft232 pic programlama devresi usb com seri port

pic programlama devresi ft232
Seri Usb Port Pic Programlama Devresi
Pic programlama devresi denince aklımıza her zaman usb hid yapıda olan pickit2 pickit3 veya brenner gibi cihazlar geliyor. Ancak bir seçeneğimiz daha var. Usb port üzerinden çalışan ancak usb üzerinden com port seçerek programlama imkanı veren bu devre aslında eskiden seri port üzerinde çalışan programlayıcıların, usb tabanlı şeklidir. Bu projede kullanılan yükleme programı açık kaynak olan piratePICprog  programıdır, programın kaynak dosyalarını buradan indirebilirsiniz.

Buraya ve buraya tıklayarak eskiden kullandığımız seri port jdm pic programlama devrelerini de inceleyebilir, icprog winpic800 programlarına ulaşabilir ve bu devrenin mantığını daha iyi anlayabilirsiniz.

Bu devrede Usb Seri iletişimini sağlayan FT232 entegresidir. Pic işlemcilere hex yükleyebilmek için MCLR ucuna 13 volt verme ihtiyacından dolayı, MC34063 boost konvertör entegresi kullanılmış.

Şemada PIC-ICSP konnektörü ile pic pinleri irtibatlandırılarak hex atılıyor. Şemada görüldüğü gibi aslında bu devre AVR işlemcileri programlamak için de kullanılabilir.

En güzel tarafı da eagle pcb çizimleri de var ve yazı sonundaki linkten indirebilirsiniz. Devrenin güzel bir yönüde programlama yaptığınız pic ile seri iletişimde kurabilirsiniz. Bu seri bağlantıyı da şemada görülen usb-serial konnektöründen yapabilirsiniz.

Hex kodunu pic mcu'ya yüklemek için icprog veya winpic800 kullanılabilir. Picpgm programı da kullanılabilir bu programın linux ve mac versiyonları da mevcut. Bu programları yukarıda linkleri olan jdm programlayıcı yazılarımdan google drive üzerinden de indirebiliriniz.

FT232 pic-avr programlayıcı eagler pcb dosyaları download

usb to serial port pic programmer


Farklı pcb versiyonu download

Kaynak:
http://dangerousprototypes.com/forum/index.php?topic=793.0



Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme