whatsapp telegram signal kaynak kodları

whatsapp kaynak kodu
whatsapp telegram signal kaynak kodları - source code

    Whatsapp'ın 8 şubat 2021 tarihi itibarıyla kullanıcı verilerini facebook ile paylaşma izni vermeyenlerin artık whatsapp uygulamasını kullanamayacağını bildirmesiyle çarşı karıştı. Bu ne demekti biraz açıklamaya ihtiyaç var. Aslında bu verileri face ile paylaşıyorlardı ama şimdi sizin rızanızı istiyorlar. Çünkü hiç kimse bu paylaşım isteğine önceden onay vermedi. Bazıları hemen kabul et butonuna bastı, bazıları telegram signal gibi uygulamaları denemeye başladı.

    Hemen kabul butonuna basan insanları anlayamıyorum neyi kabul ettiğinin bile farkında değil. Kendi telefon numarasını ve görüştüğü kişilerin telefon numaraları ve belki de daha fazlasının facebook'a aktarılmasına razı oluyor.

    Bir de işin uçtan uca görüşmeleriniz şifreli yalanı var ki ben buna hiç inanmıyorum. Amerika birleşik devletlerinde cia veya fbi şüphelinin görüşmelerini isteyecek ve whatsapp (aslında facebook) bu bilgileri vermeyecek öylemi :-) çok komik. Aslında mesajların metadataları zaten her zaman paylaşıldı. Yani kim kime ne zaman mesaj göndermiş metadata ile anında öğrenilebiliyordu. Usa şirketleri usanın silahıdır. Burada apple'ı bir noktada ayrı tutmak istiyorum. Ölü ele geçirilen bir teröristin telefon şifresini kırma talebini geri çevirmişlerdi ama nafile bir israil yazılım şirketi ios açığınından faydalanarak telefonu açmıştı. Tabi apple hemen bu açığı yeni güncelleme ile kapattı. Belki de apple bu açığı bilerek bırakmış olabilir.

    Peki neden bu karmaşa meydana geldi ve Türkiye devleti vatandaşlarının hakkını koruyamadı. Temel neden artık ülkemizdeki yönetimin günün ve hatta vatandaşın gerisinde kalması. Bunun en önemli işareti cumhurbaşkanının bile telegrama geçtiğinin açıklanmasıdır. Nasıl yani devletin başının başka çözümü yok mu?  O kadar yerli uygulama varken neden telegram. Millet telegrama aktığı için mi? Bu nasıl bir pr çalışmasıdır.

    Bu sosyal medya şirketleri avrupa birliği ülkesi vatandaşlarına böyle emrivakilere ve zorlamalara imza atamazken bizi nasıl böyle ezdiler. Bunun cevabını verecek bir siyasi olmadığını da üzülerek görüyorum. Aslında siyasilerin çevresinde de bu konularda bilgili danışmanları varmı oda ayrı mesele, danışmanı olsa bile dinlermi oda sorgulanmalı. Bu kadar karmaşa ardından şuradaki yazıyı okumanızı ve buradaki filmi izlemenizi tavsiye ederim. Olayların aslında ne kadar büyük ve içinden çıkılmaz bir hale geldiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

    Aşağıdaki linke whatsapp telegram ve (signal yakında) kaynak kodlarını ekliyorum. Android platformu açık bir sistem olduğu için bütün uygulamaların kaynak kodlarına erişebilirsiniz buradaki yazımda bu işlemi okuyabilirsiniz. Medyada bile whatsapp'ın kaynak kodunun kapalı olduğu yönünde yazılar okuyorum. Bu nasıl bir cehaletir. Tamam adamlar size kaynak kodunu vermiyor doğru ama apk içinde var bir zahmet oradan çıkar bul ve oku (Kuranda oku ile başlıyor). Bu kod parçalarının mobil programlama ile ilgilenenlere faydalı olacağını düşünüyorum.

SOURCE CODE DOWNLOAD LINKS - GOOGLE DRIVE - 01-14-21:

 Whatsapp telegram signal source code links- kaynak kodu

Bu yazı ile Çoook alakalı yazılarım:

android uygulamadan apk yüklemek

android apk dosyasından kaynak koda ulaşmak

iphone ipa dosyasından C kaynak koduna nasıl ulaşırım 

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

elektronik malzeme komponent karşılık online site