yazılımcı nasıl iş bulur

alaylı yazılımcı nasıl iş bulur
       
          Alaylı yazılımcı nasıl iş bulur veya yazılımcı nasıl iş bulur, yazılım sektöründe çalışmak isteyenlerin google'a en çok sorduğu soru. Yukarıdaki görseli girişim kafası instagram sayfasında gördüm ve bu içeriği biraz daha ayrıntılı anlatmak istedim. Ben iş hayatına girdiğimde internet daha Türkiye'ye gelmek üzereydi. Bu nedenle bu maddeleri uygulayamazdım. Ama günümüzde bunları gerektiği yerde, gerektiği kadar kullanıyorum. İş aramak için değil ama oldukça fazla işim var bu aralar. Zaten iş hayatım elektronik ve yazılım arasında devam edip duruyor.

         Yazılıma gönül vermiş gençlere bu maddeleri verip hadi uygula ve iş bul demek yerine biraz daha ayrıntı vermek istedim. Okumaya başlamadan önce belirtmeliyimki, günümüzde işverenler sizin interneteki varlığınızı da inceleyeceklerdir. CV her şey değildir. 

         Yetenekli Olduğun Alanda En İyi Ol

         Tabiki yetenekli olduğun alandan yazılım sektöründen bahsediyoruz. Ama bir insan herşeyi bilemez. Her yazılımı, her kütüphaneyi, her algoritmayı veya her dili en iyi bilemeyiz. Bu aşamada bir yol seçmekte fayda var. 

         Örneğin bir yazılımcının hem gömülü sistemleri bilip, hem de c# ile en ileri bilgi seviyesine ulaşmasını beklemek yanlış olacaktır. Ancak şu doğru olacaktır. İyi bir masaüstü yazılımcısı iseniz iyi bir mobil uygulama geliştiricisi de olmanız gerekir. Çok da uzak işler değil sanırım. 

         Eğer sadece gömülü sistemler üzerinde çalışmayı düşünüyorsanız, yine de masaüstü, mobil uygulamalar ve web tarafında neler döndüğünde de haberiniz olması iyi olacaktır. Gömülü sistemlerde çalışmayı düşünüyorsanız devre tasarımı ve işlemci mimarisini de bilmekte gerekir.

         Web tarafında çalışmayı düşünüyorsanızda yine mobil ve masaüstü uygulamaları pas geçmeyin bu konularda da bilgi sahibi olmalısınız. Sadece web sizi kurtarmaz.          

         Bitmedi. Olduğun alanda en iyi olmanın üç koşulu daha var. İngilizce bilmek, algoritma bilmek ve tabiki yeni şeyleri öğrenmeyi bilmek.

         Dijital Bir Portföy Oluştur

         Dijital bir portföy oluşturmak için bir alana ihtiyacınız var. Bu alanda kendi adınızla hazırladığınız bir web sitesi olabilir. Peki bu web sitesinde neler olmalı. Tabiki projeleriniz ve kişisel hobileriniz olabilir. Hazırladığınız projeleri sitenizde paylaşmanız sizin neler başardığınızın göstergesi olacaktır. Dijital portföyünüzün en önemli alanlarından biriside sosyal medya hesaplarınızdır. Bu hesaplarda projelerinizi, ekip çalışmalarınızı paylaşmanız size bir takipçi listesi de kazandıracaktır.

         Kendini Öne Çıkar

         Burada yanlış bir anlaşılma olmasın. Her konuda öne atılmak, dikkat çekmek anlamında değil. Bildiğiniz bir konuda konuşun. Konuşun ki bilgi seviyeniz belli olsun. Bu sayede konu hakkında yalan yanlış konuşulmasının da önüne geçersiniz. Size danışılan bir şeyi bilmiyorsanız da bilmediğinizi açıkça söylemek en iyisidir. Ve hemen bilmediğiniz şeyi öğrenmeye bakın.

         Network Kur

         Beraber çalıştığınız kişiler, ekipler olabilir. Veya malzeme, bilgi temini ettiğiniz kişiler, kuruluşlar da olabilir. İş dünyasında muhatap olduğunuz bütün insanlar sizin network'unuzdur. İlişkileriniz bu insanlarla, kurumlarla iyi tutmak size beklemediğiniz bir anda fayda sağlayabilir. 

         Çok Çalış

         Başlıktanda belli fazla lafa gerek yok. Yazılım dünyasında iş bulmanın koşulları çok değişti. Herkeste üniversite diploması var. Herkesten farklı olmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor. Okullarda öğretilenler yetmez. Çok çalışarak bilginize bilgi katmalısınız.

         Bütün gece bilgisayar başında çalışıp sabah ezanında çayımı yudumladığım zamanlar çok olmuştur. Herkes uyurken çalışan kazanır.

         Umarım yazılım sektöründe iş arayışında olan arkadaşlara faydası olur yazdıklarımın. Zor bir dönemdeyiz ve şartlar gençler için çok zor. 

Kalın sağlıcakla... 

Not: Ekşi sözlükte konu ile alakalı harika şeyler var :-)

https://eksisozluk.com/yazilim-sektorunde-is-arayanlara-tavsiyeler--2908092

Bu yazıda ilginizi çekebilir:

yazılımcının-pazarlama-ile-imtihanı

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme