mosfet transistör test devresi

mosfet transistör test devresi
Daha önce transistörlerin sağlamlık kontrolleri nasıl yapılır ve transistör test devreleri isimli iki yazı yayınlamıştım. Şimdide mosfet transistör sağlamlık kontrol devresini sizlerle paylaşmak istiyorum. Devre çizimini isiste yaptım. Test mosfeti olarak IRF130 seçtim. Sağlam mosfette led flaş yapmaktadır. Ancak mosfet arızalı ise led ya sürekli yanmakta ya da hiç yanmamaktadır. Aşağıdaki linkten devre şemasını (pdf, jpg) ve isis simulasyonunu indirebilirsiniz.

Mosfet transistör test devresi download

Alternatif indirme linki:

Mosfet transistör test devresi isis download

Devre şeması:


mosfet transistör test devresi

Yorumlar

  1. Fayfalı bir paylaşım olmuş.teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim. İşe yarayabilecek bir devre. Mosfet arızalarıyla sık karşılaşanlar için güzel bir çözüm olacak umarım.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Naci Hoca sayende baya bi bilgi sahibi ve de zengin bir elektronik devre arşivimiz oldu. Emeğine sağlık ALLAH yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  4. Sizde sağolun elektronikle ilgilenenlere faydamız olduysa ne mutlu bize.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba.Öncelikle devreniz için teşekkür ederim.Stajda hocamın verdiği bir projenin devresiydi kurdum başarılı birşekilde çalıştı :) Yalnız devrenin çalışma prensibiyle ilgili biraz bilgi edinmem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz.

    YanıtlaSil
  6. selam hocam en alt ortadaki transistör şeklinde ırfz44n adlı mosfetimizde aynı şekilde şema ile çizilmiş. bir türlü direnç bağlantısı hangi ayapa hangisi bobin ucuna ve hangi uç + ya gidiyor çözemedim yardımcı olmak isterseniz gitbaskabul@gmail.com adresime bir çizim atabilirmisiniz saygılar.

    YanıtlaSil
  7. İyi günler hocam IRF 130 Mosfeti nerden temin edebilirim eğer bulamazsam IRF 130 yerine IRF 510 kullansam devre çalışırmı ?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Irf130 mosfeti özkul elektronik. Ersin elektronik veya direnc.net e sorabilirsiniz. Irf510 direnc.net te var ama kullanılırmı bilemem. Devrenize göre 2 mosfetin darasheetlerini inceleyiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme