hex kodu oluşturma

hex kodu oluşturma
Bütün c ve basic derleyicileri ile hex oluşturabilirsiniz ama asm ve hex değişimi için bu yazıyı okumanız yerinde olacaktır.
Daha önce asm kodun hex koda nasıl çevrileceğini anlattığım buradaki yazımın eksik bir tarafı olduğu aklıma geldi. Tamam asm kodu hex koda çevirdik ama 0 ve 1 lerden oluşan binary rakamlar şeklindeki kodlamayla nasıl baş edebiliriz. Konu pic programlama konusunda ileri arkadaşlar için basit gözükebilir ama yeni başlayan arkadaşlara faydalı olacaktır. İleriki günlerde bir aksilik olmazsa hex kodu asm ye çevirmekle ilgili bir uygulamalı yazı yazmayıda düşünüyorum. Tabi şu blogdaki gadget sorunlarını halledebilirsem :)

Şimdi gelelim konumuza. Diyelimki yukarıdaki gibi bir web sayfasında 0 ve 1 lerden oluşan kodumuz var. Resimlerin üzerine tıklayarak daha büyük görebilirsiniz.

Bütün kodu fare yardımıyla veya ctrl+a tuşlarıyla seçin. Ve sağ tıklayarak koplayın.

Daha sonra masaüstünüzde sağ tıklayın ve yeni bir metin belgesi oluşturun.
hex kodu oluşturma
Metin belgesi içerisinde sağ tıklayın ve yapıştır ile kodu yapıştırın. Dosyaya tıklayın ve farklı kaydet seçeneğine tıklayın.




hex kodu oluşturma





hex kodu oluşturma



Açılan pencereden dosyanıza isim verin ve yeni metin belgesi yazan yere yeni.hex yazarak kaydet tuşuna basın. Şimdi adı yeni olan hex dosyamızı elde etmiş olduk. İşte bu kadar basit.

Bu yazıda ilginizi çekebilir:

2 hex kodu birleştirmek yüklemek

asm kod hex koda nasıl çevrilir


Yorumlar

  1. tabi dosya adını (dosya adı.hex) olarak degistirmeden once arkadaslar bilgisyardaki klasör seceneklerinden "bilinen dosya uzantılarını gizle" ibaresinde bulunan tick i kaldırmalıdırlar ki dosya adı yeni.hex.txt gibi bir hata olmasın

    YanıtlaSil
  2. Uyarınız için teşekkürler. Önemli bir noktaydı...

    YanıtlaSil
  3. ben endustrı meslek l. elektronık ogrencısıım donem odevımde usb pıc programlama kartlarının ne ise yaradıgını arastırmak butun sıtelerde kartların nerde nasıl hangı fıata bulunacagı war yardım edersenız sewinirin

    YanıtlaSil
  4. Aşağıdaki linkleri inceleyiniz. Çok çeşitli fiyalar var. Bunun içinde gittigidiyor.com arama kutusuna brenner veya pic programlayıcı yazmanız ve aratmanız yeterli.

    http://320volt.com/brenner-9-pic18f-pic24-ve-dspic33f-usb-programlayici/

    http://320volt.com/pic18f2550sp-ile-usb-pic-dspic-programlayici-brenner-8/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme