ücretsiz virüs malware programları


Bu yazıda microsoft yardımcı güvenlik araçları paketi SYSINTERNALS, Malwarebytes ve Avast  programları indirme sayfaları ve kullanımları için kısa bilgilere ulaşacaksınız.

Günümüz itibariyle virüs ve malware yapıları oldukça gelişmiş ve daha da tehlikeli hale gelmiş durumda. Bu zararlılar bilgisayarınızı bir zombi pcye dönüştürmenin yanısıra hiç tanımadığınız birilerinin bitcoin kazımına bilgisayarınızın hizmet etmesine bile neden olabilir hatta banka hesap bilgilerinizin yada kripto para hesap bilgilerinizin çalınmasına yada yanlış hesaplara transfer yapmanıza dahi neden olabilirler. Ayrıca son yıllarda fidye yazılımları tehlikeside milyonlarca insanı mağdur etmiş durumda, bir sonraki kurban siz olabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarının çalınması da yine malware bulaşıcıları ile gerçekleşmekte. Bu nedenle tek bir virüs programının insafına kalmaktansa en az 2 program ile destek almak en mantıklısıdır. Eğer bilgisayarınızda kritik işler yapıyorsanız mutlaka bu programları bilgisayarınıza kurun ve güvenliğinizi sağlayın.

1- SYSINTERNALS 

Microsoft firması tarafından paylaşılan bir program ve en öncelikli amacı fazla işlemci ram kullanımına neden olan zararlının tespitini sağlamak. Genellikle bu zararlılar %20-%30 civarı işlemci kullanarak sizin pek dikkatinizi çekmemeye çalışırlar ki rahatça istedikleri şekilde bilgisayarınızı kullanabilsinler. Alttaki linkten sysinternals paketini indirebilirsiniz, paket içinde;

32 bit için procexp.exe

64 bit için procexp64.exe  

Dosyalarını kullanabilirsiniz. Kurulum gerekmez. Sisteminizde anormal davranan yazılımlar leylak veya mavi renklerle tespit edilir. Tespit edilen programların üzerine sağ tıklayarak özelliklerine bakabilir, gerekirse virüs check yapabilirsiniz. Program sistem durumunu tespit amaçlıdır. Malwarebytes ve avast ile zararlılardan kurtulacaksınız.

Sysinternals Paketi:

https://learn.microsoft.com/tr-tr/sysinternals/downloads/

2- MALWAREBYTES

Sysinternals ile bir takım sorunlar bulsanızda, bulmasanızda bu program malware yakalama konusunda size çok yardımcı olacak. Gerçek zamanlı koruma için satın almalısınız ama dilediğiniz zaman tarama yapma durumunda satın almanıza gerek yok. Programı kurduktan sonra SCAN ile zararlıları tespit edip karantinaya alabilir ve dedection history menüsünden tespit edilen zararlıları tamamıyla silebilirsiniz.

Linkten program indirilebilir: https://www.malwarebytes.com/

3- AVAST

Ücretsiz olması ve gerçek zamanlı kullanıma imkan vermesi nedeniyle bilgisayarınıza malwarebytes kurmuş bile olsanız avast ile desteklerseniz tam güvenlik sağlamış olacaksınız. 

Linkten program indirilebilir: https://www.avast.com/tr-tr/index#pc

Avast ve Malwarebytes programlarının birde sistem açılış öncesi tarama özellikleri olması da önemli bir özellik. Programlar için youtube videosu: https://www.youtube.com/watch?v=z8ncg01bdPs

Zararlısız günler dilerim :-)

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme