Ssr solid state relay ac dc devre şemaları


 

Piyasada hazır satılan SSR (solid state relay) modüllerinin devre şemaları genel hatlarıyla web ortamında paylaşılmakta. Bu modüller içinde girişinde opto ve yük durumuna göre triyak veya mosfet bulunmaktadır. Süreceğiniz yükün volt ve akım durumuna göre kendiniz triyaklı veya mosfetli ssr rölenizi yapabilirsiniz, voltaj ve akım durumuna göre triyak veya mosfeti seçmelisiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta özellikle yüksek voltaj sözkonusu ise gerekli tedbirleri almanız gerekiyor, kar röleli sigortalı bir besleme ve özellikle triyak ve mosfetin soğutucu kılıflarında da voltaj olacağı göz önüne alınmalı. Yükün çekeceği akım fazla ise triyak veya mosfete soğutusu bağlanması gerekebilir.

1- DC SSR RÖLE DEVRESİ:

Pozitif tetik girişi için N kanal mosfet kullanılması gerekir. Negatif tetik için p kanal kullanılmalıdır. Şemada pozitif tetik için N kanal mosfet kullanılmıştır. Yüke ve mosfete ters diyot bağlanması faydalı olacaktır.








2- AC SSR RÖLE DEVRESİ:

Pwm giriş için 3020 serisi, sıfır geçiş için 3041 serisi kullanılamalı. Devrelerde triyak koruma için r3 c1 kullanılabilir.






Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme