sd kart hafıza azaldı sorunu çözümü



Sd kartlar taktığımız cihazlardan veya kendiliğinden zamanla 128mb veya 50mb gibi değerde görünebiliyor. Bu sorunun çözümü için dos üzerinde diskpart komutunu kullanıyoruz. 

Başlat-> Çalıştır a diskpart yaz enterla açılan konsol ekranında list disk yazıp entera basın diskler listelenecektir ardından hangi disk ile işlem yapacaksak onu seçmemiz gerekiyor bilgisayarında hardiski disk 0 olur bizim hafıza kartımızda disk 1 (benim pc için öyle sizde değişebilir disk boyutuna bakabilirsiniz) Harddiskinizi sakın seçmeyin.

 Seçim işlemi için select disk 1 yazıp entera basalım. Ardından clean yazıp entera basara tüm diski silip ayrılmamış bölüm haline getirelim.Sonra diski tekrar kullanılabilir bölüm haline getirmek için create partition primary yazıp entera basalım. Son olarakta assign letter g: (istediğiniz harfi atayabilirsiniz) yazıp entera basarak yeni bölüme harf atamış oluruz. format fs=ntfs(ntfs yerine fat32 de olabilir) yazıp entera basarak yeni oluşturduğumuz bölüme format atabiliriz.

Eğer sd kartta yazma koruması varsa aşağıdaki işlemi uygulayınız:

Başlat-> Çalıştır a diskpart yaz enterla açılan konsol ekranında list disk yazıp entera basın diskler listelenecektir ardından hangi disk ile işlem yapacaksak onu seçmemiz gerekiyor bilgisayarında hardiski disk 0 olur bizim hafıza kartımızda disk 1 (benim pc için öyle sizde değişebilir disk boyutuna bakabilirsiniz) Harddiskinizi sakın seçmeyin."Read only" (yalnızca okuma) özelliğini temizle. attributes disk clear readonly yaz ve ↵ Enter’a bas. Ekranda, imlecin altında, hafıza kartının artık yazma korumalı olmadığını belirten "Disk attributes cleared successfully" (disk özellikleri başarıyla temizlendi) yazan bir satır görmelisin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme