gsm modul imei numarası nasıl degiştirilir

gsm modül imei no
Aliexpress gibi sitelerden, çinden aldığınız sim900 sim900R ve sim800c gibi modülleri Türkiye’de kullanmak isterseniz, imei numarasını geçerli bir eski telefonun imei numarasını kullanabilirsiniz. Tabi gsm modüle imei numarasını yükleyip kullanmaya başladığınızda, eski telefonu kullanmamanız lazım. Aksi takdirde klon durumu oluşup telefonda modülde devre dışı kalır 🙂 Aşağıdaki kod parçası bir örnektir. G510 gibi farklı gsm modüller için benzer kodlama yapılabilir. IMEI değiştirmek istediğiniz gsm modülün datasheet dosyasını incelemekte faydalı olur. Uyarmak isterim ki, tek deneme hakkınız olabilir veya modülü hiç kullanamayabilirsiniz. Bir çeşit hack işi. Böyle hek işleri risklidir sorumluluk kabul etmem, modülü elinize alabilirsiniz 🙂 Ayrıca gsm modüllerle haşır neşir olmanız arama yaptırabilmek, sms gönderebilmek gibi yeteneklere sahip olmanız iyi olur.

Peki bu iş yasal mıdır? İleri teknolojik bir işlem. Gsm modüller herkes tarafından kullanılan komponentler değil, ileri seviye kullanıcıların işi. Bu işlemi bürokrasinin anlaması, yorumlaması ve yasal veya değil demesi Türkiye için imkansız. Ama işlem sonucuna bakarsak, kendi telefonunun imei numarasını kullanacaksanız çok da sorun olmaz sanırım. Çinden 1 adet gsm modül sipariş etmiş bir öğrenci için eğitim amacıyla bu bilgiler kullanılabilir. 

Eğer Türkiye’den gsm modül satın alırsanız büyük ihtimal imei onay işlemi yapılmış olacaktır. Yine de aldığınız yere sormakta ve edevlet üzerinde imei sorgulamakta fayda var. 

Örnek kod:

AT

OK
AT + SIMEI?

8*************2

OK
AT + SIMEI = "351234567890123"

OK
AT + SIMEI?

351234567890123

OK
AT+GSN

351234567890123

OK


Not: Bu yazıdaki bilgiler eğitim amaçlıdır. Ticari amaçla kullanmak sizin sorumluluğunuzdadır. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

elektronik malzeme komponent karşılık online site