IOIO android bluetooth tanımama sorunu ve çözümü

ioio otg android bluetooth dongle error connection dead

Sparkfun IOIO Android ürününü 3 yıldır kullanıyorum ve önceleri anlam veremediğim bir bluetooth tanımama sorunu ile 2 defa karşılaştım. Neyseki sorunu çözdüm. Aşağıdaki bt dongle sürekli kullandığım ve memnum olduğum ekonomik ve kararlı çalışan bir bluetooth. Ancak herşey bu bt yi bilgisayara takıp, sürücüleri yükleyip tanıtana kadar. Ondan sonra herşey değişiyor :) Bluetooth u artık IOIO ya taktığınızda bağlantı kuramıyorsunuz.



Bluetooth u tekrar kullanabilmek için yapılması gerekenler şu şekilde:

1- Öncelikle android cihazınızın ayarlar/bluetooth menüsünden bt yi açın.

2- Daha sonra IOIO (BF:EB) IOIO (00:00) gibi bütün IOIO bağlantılarının ayar düğmesine tıklayarak bağlantıyı kes i tıklayın.

3- IOIO ya bt yi takıp android cihazınızı taratın ve bt ile yeniden 4545 şifresi ile IOIO ya bağlanın. (Kullanılabilir cihazların en üsttekine bağlanın, bende user-bilgisayar bt belirdi,  ioio uygulamasını kapatıp açın)

Bu noktada çok ilginç bir durumla karşılaştım. 2 maddeyi uyguladıktan sonra telefonuma tarama yaptığımda user-bilgisayar adında bir bt buldu ve ona bağlandığımda tekrar IOIO yu kontrol edebildim. Yani PC ye taktığımız bt pcnin adını kullanmaya başladığı için bağlantı sorunu oluşuyordu. Android cihaz hafızasındaki bütün bağlantılar silinip yeniden bağlantı istendiğinde sorun çözülebiliyor. Daha önce bilgisayarınızda kullandığınız bir bluetooth ile de bağlantı sorunu yaşayabilirsiniz. Bu işlemleri uygulayarak sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca IOIO için aşağıdaki bluetooth ta gayet güzel çalışmakta.



Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme