elektromanyetik dalgaların crt tüplü monitörlere etkileri

Elektromanyetik dalgaların yoğun olduğu alanlarda CRT (tüplü) monitörlerde bazı problemler ortaya çıkabiliyor. Görüntüde titreme veya özellikle ekranın köşelerinde morarma gibi. Fazla miktarda elektrik kablosunun geçtiği yerlerde sıkça karşılaşılan bir problem.
Binalarda yüksek akımlı elektrik iletimi yeraltından sağlandığından eğer monitörünüz bu kabloların geçiş güzergahına yakın ise crt tüplü monitörünüzde titreme veya mor renk oluşabiliyor.
Böyle bir sorunla karşılaşırsanız monitörünüzün ekran yenileme sıklığı frekansını yükseltmeniz çözüm için yeterli olacaktır.
Windows için:
Masaüstü fare sağ tıklayın özelliklerden ayarlar-gelişmişi tıklayın. Açılan sayfadan monitörü tıklayın. Buradaki ekran yenileme sıklığını 85 hertz yapın. Tabi monitörünüzün 85 hertz desteklemesi gerekiyor. Monitörünüz daha yüksek frekansları destekliyorsa o frekanslarıda seçebilirsiniz. Monitörünüz normal bir şekilde çalışmaya başlayacaktır.
Ayrıca eviniz elektrik direklerine yükseklik olarak yakınsa pc monitöründe veya tvlerde de bu problemle karşılaşılabilir.
Monitördeki titreme ve mor renk arızalarının oluşma nedenleri arasında manyetik alan dışında monitörde arıza, monitör kablosunda sorun, ekran kartınız veya anakartınızdan kaynaklanan sorunlarda olabilir. Ayrıca monitöre yakın manyetik cisimler (hoparlör gibi) görüntüde sorunlara neden olabiliyor.
Aşağıda ekran yenileme sıklığını değiştirmeyi resimlerle anlattım.
Masaüstünde sağ tıklayın, özellikleri seçin.

Açılan sayfadan ayarları tıklayın.

Açılan sayfadan monitörü tıklayın.


Monitörünüz için uygun ekran yenileme sıklığını seçin.

Uygula ve tamam butonlarına tıklayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

dc motor yönü değiştirme devresi

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme