pil şoklama nedir nasıl yapılır


Kullanım ömrünü tamamlamış şarjlı pillerin veya bataryaların tekrar yeniymiş gibi kullanımını sağlamak amacıyla uygulanan bir yöntemdir.
Şarjlı piller kullanıldıkça iç yapılarında iletkenliği ve voltaj üretimini engelleyen bir tortu oluşur. Bunun sonucu olarakta, pil şarj olmaz veya çabuk biter. Şoklama yöntemiyle bu sorun çözülebilir.
ŞOKLAMA NASIL YAPILIR:
1.4 Voltluk bir pile şoklama yapmak istersek 12voltluk bir dc. kaynak kullanmamız gerekir. Yukarıda 1.4 volt piller için bir şoklama devresi verilmiştir.

ÖNEMLİ NOT: SÜREKLİ 12 VOLT GERİLİMİN PİLE UYGULANMASI DURUMUNDA PİL PATLAYABİLİR. EN FAZLA 5 SANİYE VOLTAJ UYGULAYIP KESİNİZ. BU İŞLEMİ BİR KAÇ KEZ TEKRARLAYINIZ VE ŞARJLI PİLİNİZİ ŞARJ CİHAZINA TAKARAK ŞARJ EDİNİZ !!!

AKILLI TELEFON TABLET GİBİ CİHAZLARIN BATARYALARI BU YÖNTEMLE ŞOKLANIRSA KULLANILAMAZ HALE GELEBİLİR. BU RİSKİ BİLEREK YİNEDE ŞOKLAMAK İSTİYORSANIZ ÖNCE 5 VOLT DC SEVİYEDEN BAŞLAYARAK GERİLİMİ AYARLI BİR GÜÇ KAYNAĞI İLE DENEYİNİZ !!!

Yorumlar

  1. başka sitelerde daha farklı şeyler yazzılmış kim dogru söylüyo anlamadım en iyisi deneyip test etmek yinede teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

elektronik malzeme komponent karşılık online site