elektrikli fırın devre bağlantı şeması

fırın
fırın devre şeması bağlantısı2 yıl önce paylaştığım davul fırın ısı ayarlayıcısı yazıma gelen ziyaretçilerin google arama sonuçlarından bloğuma nasıl ulaştıklarına baktığımda, aslında fırın elektrik bağlantı devresini google'a sordukları ve bu devreye ulaştıklarını gördüm. Ancak aradıkları devre şemasıydı. Bu yazıda fırın ısısını ayarlayabilecek bir devreyi anlatmıştım. Baya ziyaretçinin aradığı bir konu olduğundan elektrikli fırın devre bağlantısını çizdim ve bazı açıklamalarla burada aktarıyorum.

Çizim basit davul ve diktörgen şeklinde olan fırınlar için geçerlidir. 2 adet rezistanstan oluşur ve 1 rezistansın gücü 600 watt omaj değeri 80 ohmdur. Yani arıza arıyorsanız bir düğmeye bastığınızda 80 ohm, 2 düğmeye bastığınızda rezistanslar paralel olduğu için 40 ohm görmelisiniz. Değerler yaklaşıktır. Rezistanslardan birisi alt diğeri üst ısıtmayı sağlar.

Neon lamba önünde 150k direnç kullanılabilir. Fişin toprak hattı ile fırın gövdesi arasında kısadevre görülmelidir. Bu önemli bir noktadır. Şayet kabloda kopuk varsa kaçak elektrik toprağa akrarılmaz ve fırın kaçak yaparak insanlara zarar verebilir. Aşağıda da daha gelişmiş bir fırının bağlantı şemasını inceleyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi termostat, zaman saati ve fan ilavesi ile daha kaliteli bir fırın oluşturulmuş. Sanırım bu yazıdaki bilgiler ile bir fırının arızası giderilebilir :)

fırın devresi
Bu yazıda ilginizi çekebilir:

Davul fırın ısı ayarlayıcı devre

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme