boardmaker programı ile usb yazıcı çıktı almak

boardmaker ile usb yazıcı çıktı almak

Boardmaker 1.5 2.51 gibi eski versiyonlar bilindiği gibi paralel porttan çalışan yazıcılara çıktı veriyor. Bu durumda boardmakerda hazırlanmış projelerin pcb veya sch dosyalarını yazdırmak problem oluyor. Günümüzde bütün yazıcılar usb portunu kullanıyor. Eğer böyle bir sorununuz varsa aşağıdaki yöntemle çözebilirsiniz. Boardmaker programını da buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

BM Alternetif indirme linki:


Öncelikle program klasörünün c: içerisinde olması gerekiyor.

c:\bm2 gibi

Ve açmak istediğiniz dosyayı bm2 klasörü içerisine yükleyin. Aslında programda dizin ayarlamaları var ama fazla ayrıntıya girmiyorum. şimdi load tıklayın ve enter'a basın. Karşınıza bir liste gelecektir. Oradan dosyanızı seçin enter'a basın, proje açılacaktır.

Şimdi de file/output/postscript seçin ve 9'a kadar olan katmanları yazdırın. Bu dosyalar P01 uzantılı olup bm2 klasörü içerisine kaydedilecektir.

Şimdi aşağıdaki linke girin ve gözat (browse) ile bm2 klasörü içindeki istediğiniz dosyayı seçin ve convert butonuna basın. Yeni açılan sayfada pdf dosyanızın linki görülecektir, tıklayın ve pdf'i save as ile bilgisayarınıza kaydedin. Artık usb yazıcıya pdf dosyayı yazdırabilirsiniz. Umarım birilerinin işine yarar.

ps pdf konvertör

Bu yazılarda ilginizi çekebilir:

Yorumlar

  1. eywallah hocam çok sağolasın, çok işime yaradı, teşekkür ederim, emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Sizde sağolun. Kolaygelsin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

dc motor yönü değiştirme devresi

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme