uzaktan kumanda kontrol devreleri ve video

Bu iki devre ile tv, dvd, uydu alıcısı gibi cihazların uzaktan kumandalarının sağlam olup olmadığını kontrol edebiliriz. Aşağıda infrared alıcı modül resmi görülmektedir.


Tabi hiç böyle devrelerle uğraşmak istemiyorum diyorsanız cep telefonunuzu kontrol cihazı olarak kullanabilirsiniz. Cep telefonunuzda kamera olması ve çekim yapabilmesi yeterli. Cep telefonlarımızın kameraları bizlerin göremediğimiz ışık frekanslarını görebiliyorlar. Kamerayı çalıştırın ve uzaktan kumandanın infrared ledin olduğu kısmı çekin. Kumandanın herhangi bir tuşuna basın ekranda bir ışık göreceksiniz. Kumandanın bütün düğmelerini bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Aşağıda cep telefonu kamerasıyla kontrol ettiğim uzaktan kumanda videosunu izleyebilirsiniz.

Alıntı yapılan siteye ulaşmak için buraya tıklayınız...

Yorumlar

  1. belki basit bir yontem ve her konuda etkilimidir bilmiyorum ama kameralı cep telefonlarının kamerasını actıktan sonra kontrol etmek istediğiniz kumandayı kamera onune getirerek tuşlarına bastıgınızda gözü beyaz ışık verıyor ve kumanda bu sekildede sağlam mı değilmi diye kontrol edilebiliyor en azından ben bu yontemı kullanıyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

dc motor yönü değiştirme devresi

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme