edison4 elektrik-elektronik devre simulasyon programı

Bugün bahsetmek istediğim konu bir elektrik-elektronik simulasyon programı olan edison4. Görsel olarak elektrik ve elektronik malzemelerini bir laboratuvar ortamındaymış gibi kullanarak bilgisayarınızda devreler oluşturabilirsiniz. Pano üzerine yerleştirdiğiniz malzemeleri fare ile birleştirerek kablo bağlantılarını yapabilirsiniz.
Program 2 bölümden oluşuyor. 1. bölümde görsel bağlantıları siz oluşturuyorsunuz. 2. bölümde ise siz devre oluştururken devre şeması otomatik olarak oluşturuluyor. Aşağıda 1. ve 2. bölümün resimleri görülmektedir. Programı çalıştırdığınız anda 2 bölümde ekranda açılıyor.


Programın 1.bölümü-malzemeleri pano üzerine yerleştirebiliyorsunuz.




Programın 2. bölümü-siz panoya malzeme yerleştiriken devre şeması otomatik olarak oluşturuluyor. Yukarıdaki resimlerde oluşturduğum basit bir lamba devresi görülüyor.
Kısadevre veya yanlış bağlantı durumunda devrenizde kullandığınız cam sigortanın dahi attığını görebiliyorsunuz. Veya ampüle fazla voltaj verirseniz lambanın patlama sesini dahi duyabiliyorsunuz. Bu özellikleri ile gerçekten güzel bir program olduğunu söyliyebilirim. Lojik kapılar ve 555, 741 gibi elektronik malzemelerlede devreler oluşturabilirsiniz. Ayrıca direnç kondansatör gibi malzemelerin değerini değiştirmek için malzemenin üzerine çift tıkladıktan sonra açılan pencereden yeni değeri giriniz...
Aşağıdaki linkten programın trial versiyonunu download edebilirsiniz...


edison4 (6.6 MB.) download

Yorumlar

  1. GÜZEL BİR ŞEYE BENZİYOR TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir programm..saolasın naci kardeşim.

    YanıtlaSil
  3. süper bir paylaşım valla teşekkür ederim yeni başlayanlar için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

elektronik malzeme komponent karşılık online site