kaçak akım röleleri kar




Elektrik tesisatında kaçak akım olması durumunda, kaçağı fark ederek devreyi açan anahtarlara kaçak akım koruma rölesi (KAR) denilir. 1 fazlı (220v.) ve 3 fazlı modeller (380v.)mevcuttur.

Kaçak akım rölesi (KAR) doğru çalışmak için iyi bir topraklamaya ihtiyaç duyar. Toprak hattının düşük bir toprak direnci olmalıdır. KAR, herhangi bir tesisatın hattından gelen ve dönen akımların toplamının eşit olması esasına göre çalışırlar. Yani fazdan geçen akımla notr uçlarında geri gelen akımın aynı olması gerekir. Bir kaçak durumunda KAR arada ki akım farkını hisseder ve devreye girer anahtarı açar. Böylelikle elektrik akımının zararlarından insanlar veya cihazlar korunmuş olur.

10 ma 30ma. 100ma. 300 ma. Anahtar açma akımı olan çeşitleri mevcuttur. İnsanları kaçak elektrikten korumak için 30 ma. Modeller seçilmelidir. Ancak en önemli nokta tesisata takılacak KAR. iyi bir marka olmalıdır. Kalitesiz markalar çabuk bozularak devre dışı kalmaktadır. 300 ma. Modeller ise yangına karşı koruma için kullanılır.

Şu anda kaçak akım röleleri ile ilgili bir şeyler arıyorsanız buradaki yazıda ilginizi çekebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme