dtmf dekoder devresi 8870 li


Bu devre ile telefon hatlarınıdaki ton kod sinyallerini binary sayı sistemine çevirebiliriz. Devre 5 volt dc. voltaj ile beslenmektedir. Pic girişlerine uygulanarak uzaktan telefonla cihaz kontrolü için kullanılabilir.
Q1-Q2-Q3-Q4 çıkışlarına aşağıdaki devre bağlanırsa tuşlara basıldığında o rakamın binary karşılığını görebiliriz.



Telefon hattında ki 48 volt dc gerilimin (+) ucunu dtmf input girişine, (-) ucunu ise 9 nolu pinin bağlı olduğu VSS ucuna bağlayabiliriz.5 ve 6 nolu uçlar boş bırakılabilir.


devrenin telefon hattına bağlı çalışırken çekilmiş videosunu aşağıdaki video kutucuğunun play butonuna basarak izleyebilirsiniz...

Yorumlar

  1. Tam aradığım devre fakat çalıştıramadım.Telefon hattının artı ucu direkt dtmf inputa,eksi ucuda 9 nolu bacağa mı bağlanıyor?+5V un eksi ucuda 9 nolu bacağa bağlanmalı değil mi.Ve son bir soru,paralel telefonla bastığımız tuşlar algılanabilir mi.

    YanıtlaSil
  2. Evet dedikleriniz doğru. Devre çalışan bir devre bağlantılarınızı kontrol edin. Paralel telefonla bastığımız tuşlarda algılanır.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ben bu devrenin alt ve üst frekanslardan gelen değerlerni yakalayan bi bandpass filtre tasarlamak istiyorum ve bu filtreyi Orcad capture kullanarak simule etmek istiyorum fakat frekans değerlerini bildiğim halde filteryi nasıl seçeceğimi bilemiorum lütfen bana yardım cı olurmusunuz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme